پیازها محبوبیت بسیاری در استفاده از غذاهای پخته شده و یا حتی به صورت خام دارند .در واقع می توان گفت یک طعم دهنده بسیار عالی و خوشمزه برای طعم و مزه غذاهاست .
برخی از افراد از خوردن ، لمس کردن یا بو کردن پیاز خام واکنش هایی نشان می دهند. برخی دیگر علائمی از پیاز خام و پخته را تجربه می کنند.
پیاز بخشی از جنس گیاه Allium است ، همراه با سیر ، صدف و پیازچه. افرادی که به پیاز حساسیت دارند یا حساس هستند نسبت به سایر آلیاژها نیز حساسیت دارند. همچنین ممکن است در برخی از افراد واکنشی ایجاد کنند.
خواص پیاز
اگر به پیاز حساسیت دارید ، سیستم ایمنی بدن، پیاز و احتمالاً سایر علوفه ها را به عنوان مواد خطرناک تشخیص می دهد.
سپس بدن شما اقدامات محافظتی از جمله انتشار مواد شیمیایی مانند هیستامین را انجام می دهد. این مواد شیمیایی می توانند علائم مختلفی را ایجاد کنند که از ناراحتی و خطرناک بودن زندگی برخوردار نیست.
پیازها به دلیل داشتن محتوای بالای آنتی اکسیدان ها و ترکیبات حاوی گوگرد ، می توانند فواید سلامتی زیادی داشته باشند.
آنها اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی دارند و با کاهش خطر ابتلا به سرطان ، کاهش سطح قند خون و بهبود سلامت استخوان در ارتباط هستند.
پیاز که معمولاً به عنوان یک طعم دهنده غذا استفاده می شود ، در بسیاری از غذاها غذای اصلی است. آنها را می توان پخته ، آب پز ، کبابی ، سرخ شده ، کباب شده ، سس شده ، پودر یا خوراکی های خام تهیه کرد.
پیازها از نظر اندازه ، شکل و رنگ متفاوت هستند اما رایج ترین انواع آن سفید ، زرد و قرمز است. بسته به نوع و فصول مختلف ، طعم آن از خفیف و شیرین تا تیز و تند متغیر است.
1- پیاز حاوی فیبر
پیاز منبع مناسبی از فیبر است که بسته به نوع پیاز ، 9/2 تا 6/6٪ از وزن تازه را تشکیل می دهد.
آنها سرشار از فیبرهای محلول سالم به نام فروکتان هستند. در واقع ، پیاز یکی از منابع اصلی رژیم غذایی فروکتان ها است .
فروکتان ها به اصطلاح الیاف پربیوتیک هستند که باکتری های مفید موجود در روده شما را تغذیه می کنند.
این منجر به تشکیل اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه (SCFAs) مانند بوتیرات می شود که ممکن است سلامت روده بزرگ را کاهش داده ، التهاب را کاهش داده و خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.
با این حال ، فروکتان ها FODMAP هستند ، که ممکن است باعث ایجاد علائم هضم ناخوشایند در افراد حساس ، مانند افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر (IBS) شود.
2- پياز سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی
پياز حاوی مقادیر مناسبی از چندین ویتامین و مواد معدنی است ، از جمله:
ویتامین C یک آنتی اکسیدان است ، این ویتامین برای عملکرد سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست و مو به کار می رود.
فولات (B9)و یک ویتامین B ، محلول در آب ، فولات برای رشد سلولی و سوخت و ساز بدن و به ویژه برای زنان باردار بسیار مهم است.
ویتامین B6، این ویتامین که در بیشتر غذاها یافت می شود در تشکیل گلبول های قرمز نقش دارد وبرای جلوگیری از کم خونی به کار می رود.
پتاسیم این ماده معدنی اساسی می تواند اثرات کاهش فشار خون داشته و برای سلامتی قلب بسیار مهم است.
بیشتر بخوانید:
فواید شگفت انگیز و بینظیر قارچ
3- سلامت دهان و دندان با خواص پياز
پیازحاوی ( ترکیبات سولفور ) است که به کاهش باکتری هایی که باعث پوسیدگی دندان می شود کمک می کند. و خوردن آن ها به صورت خام بهترین شکل ممکن است ، چون آشپزی می تواند برخی از این ترکیبات مفید را از بین ببرد.
این گیاه سرشار از ویتامین ث استکه باعث سلامت دهان و دندان می شود ، هم چنین معتقدند که پیاز می تواند درد دندان را تسکین دهد. با این حال ، تحقیقات کمتری در مورد این موضوع وجود دارد اما یک عیب پیاز این است که آن ها می توانند باعث تنفس بدبو شوندو می توانید بلافاصله پس از خوردن پیاز دهان خود را مسواک کنید و یا از چند برگ سبزی جعفری برای رفع این بو استفاده کنید . به خصوص اگر قرار است در جمعی حضور پیدا می کنید و صحبت کنید.
4- سلامت گوش با خواص پیاز
برای درمان بیماری گوش اعم از درد گوش و یا عفونت های به وجود آمده می توانید از پیاز برای رفع آنها استفاده کنید . یک راه برای انجام این کار، گرم کردن پیاز، خارج کردن مقداری از عصاره و ریختن چند قطره در گوش آلوده است.
تنها کاری که باید انجام دهید این است که پیاز را در فر با دمای 450 درجه فارنهایت قرار دهید. بگذارید 15 دقیقه بماند یا تا زمانی که نرم شود. پیاز را بردارید و وقتی سرد شد آن را نصف کرده و شیره آن را داخل کاسه کوچک فشار دهید. وبا قطره چکان پزشکی استفاده کنید و چند قطره از عصاره را در گوش آلوده بریزید.یک راه دیگر این است که پیاز ها زا به صورت برش های پهن درآورده و روی گوش بگذارید.
5- پیشگیری و درمان سرماخوردگی با خواص پیاز
برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی از پیاز استفاده کنید زیرا پیاز حاوی ماده ای به نام سلنیوم است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود . همچنین مواد معدنی از واکنش ایمنی بیش از حد جلوگیری می کند که می تواند اثرات مضر داشته باشد. همچنین از پیاز برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا نیز می توان استفاده کرد .
همچنین می توانید برای درمان سرماخوردگی ، چای پیاز درست کنید. این چای ، ایمنی شما را بالا می برد و به جلوگیری از بیماری ها کمک می کند. درست کردن چای به سادگی بریدن پیاز، جوشاندن آن در آب و نوشیدن آن است. این عمل به عنوان درمان سریع برای سرماخوردگی و دیگر بیماری ها عمل می کند. همچنین می توانید ترکیبات دیگری مثل زنجبیل را نیز به آن اضافه کنید.و یا می توانید یک عدد پیاز را خرد کرده و آب آن را بگیرید و بخورید این هم راهی موثر برای بهبود سرماخوردگی می باشد . همچنین می توان از شربت پیاز – عسل برای درمان سرماخوردگی استفاده کرد .
6-کمک به هضم غذا و تقویت معده با خواص پیاز
از دیگر فواید پیاز تقویت دستگاه گوارش بدن است .این فایده را می توان به انولین ، فیبر موجود در سبزیجات نسبت داد. انولین به عنوان یک منبع غذایی برای باکتری های مفید در روده ها عمل می کند. مصرف این فیبر به بدن کمک می کند تا سطوح خوبی از باکتری سالم را حفظ کند.
فیبرهای محلول دیگر ، برای جلوگیری و درمان انواع مختلف اسهال مورد استفاده قرار می گیرد و مواد فوتو شیمیایی در پیاز می توانند خطر زخم معده را کاهش دهند . پرو بیوتیک طبیعی در پیاز می تواند به کاهش یبوست و همچنین درمان درد شکم کمک می کند ، ممکن است پیاز باعث میگرن و نفخ شکم در برخی از افراد می شود چون برخی به آن حساسیت دارند در صورت چنین اتفاقی با پزشک خود مشورت کنید.
بیشتر بخوانید:
خواص فوق العاده بی نظیر روغن کنجد
7- سلامت استخوان ها با خواص پیاز
تحقیقات اولیه حاکی از آن است که پیاز می تواند از پوکی استخوان مرتبط با سالخوردگی جلوگیری کند. طبق گفته محققان سوئیسی، ترکیبات موجود در پیاز سفید می تواند پوکی استخوان را کاهش دهد . مطالعه دیگر نشان داد زنانی که پیاز می خوردند، 5 درصد بیشتر از کسانی که کم تر پیاز می خوردند به استخوان هایشان کمک کرده اند. همچنین مصرف پیاز بر تراکم استخوان زنان بیش از 50 سال تاثیر خواهد داشت.
به گفته بنیاد ورم مفاصل، کوارستین پیاز می تواند فعالیت ،leukotrienes, prostaglandin هیستامین و را مهار کند ( که همه آن ها باعث التهاب می شود ) در آرتروز و روماتیسم مفصلی،پیاز به درمان دردهای مفصلی کمک می کند.
8- سلامت پوست با خواص پیاز
به نظر می رسد گیاه پیاز موادی که برای سلامت پوست باید داشته باشد را داراست ،پیاز سرشار از ویتامین A، ث ،E است که می تواند به سلامتی پوست کمک کند. پیاز پوست را از پیری زودرس که ناشی از رادیکال های آزاد است محافظت می کند. و از آنجا که گیاه ضد عفونی کننده قوی است، همچنین می تواند پوست را از باکتری ها محافظت کند که موجب مشکلات پوستی می شوند. و به این ترتیب، تحقیقات نشان می دهند که ویتامین ث برای درخشندگی پوست اهمیت دارد.
می توانید از پیاز برای صورت خود ماسک استفاده کنید برای این کار، تمام چیزی که نیاز دارید: 2 قاشق سوپ خوری آرد، 2 قاشق سوپ خوری آب پیاز ( تازه )، 1 / 2 قاشق چای خوری شیر و یک قاشق چای خوری جوز است.
تمام مواد را با هم مخلوط کنید تا خمیری غلیظ به دست آید. اگر مواد بیش از حد غلیظ شود می توانید شیر اضافه کنید و در صورتی که بوی پیاز خیلی زیاد است می توانید چند قطره روغن اسانس سنبل را اضافه کنید. صورت را تمیز بشویید و ماسک را به طور مساوی روی صورت و گردن بمالید. بعد از این که ماسک خشک شد ( که ممکن است حدود 20 دقیقه طول بکشد )، با مالش ملایم آن را با شیر پاک کنید ؛ این ماسک نه تنها پوست را درخشان می کند، بلکه از پوسته پوسته شدن آن جلوگیری می کند.
9- سلامت مو با خواص پیاز
برای رشد بهتر و بیشتر موها می توان از آب پياز استفاده کرد اب پیاز حاوی گوگرد است که در آمینو اسیدها نیز یافت می شود. و کراتین ( یک پروتیین مهم ) نیزسرشار از گوگرد است و برای داشتن موی قوی و شاداب لازم است. هنگامی که روی سر استفاده می شود، آب پیاز این گوگرد اضافی را برای موهای قوی تر و ضخیم تر فراهم می کند. این گوگرد هم چنین می تواند تولید کلاژن را تحریک کند ،که به نوبه خود به تولید سلول های پوست سالم و رشد مو کمک می کند.
استفاده از آب پیاز روی مو و پوست سر می تواند باعث افزایش مقدار خون به فولیکولهای مو و رشد مو شود همچنین می تواند موهای حجیم به شما بدهد.
برای استفاده از این ماسک مو می توانید آب یک پياز را گرفته وآن را روی پوست سر بزنید و به آرامی ماساژ دهید سپس آن را 15 دقیقه بگذارید، پس از آن می توانید طبق معمول شامپو استفاده کنید.