فندق یکی از انواع آجیل هاست که از درخت کوریلوس می آید . نواحی مختلفی مانند ایالت متحده آمریکا ، اسپانیا ، ترکیه و ایتالیا درختان این آجیل را دارند . فندق خوراکی خیلی خوشمزهای است که همانند انواع آجیل ها ، سرشاز از مواد مغذی و پروتئین مفید برای بدن می باشد . چربیها ، انواع ویتامین ها و مواد معدنی موردنیاز بدن نیز در این دانه به سرشاری یافت می شوند . نام دیگر این آجیل فیلبرت است که طعم بسیار شیرینی داشته و می توان آن را به صورت خام ، بو داده یا آسیاب شده به صورت خمیر مصرف کرد . در ادامقه مقاله پانوپا به بررسی خواص بی نظیر این مغز خواهد پرداخت . با ما همراه باشید .
خواص فندق
فندق نیز مانند سایر آجیل ها دارای خواص مغذی فراوان می باشد که در اینجا برخی از آنها را ذکر کرده ایم :
خواص آنتی اکسیدانی فندق
یکی از فواید بی نظیر این آجیل ، سرشاری آن از انتی اکسیدان ها می باشد که بسیار برای سلامت بدن مناسب هستند . در واقع فندق می تواند مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان فراهم کند . آنتی اکسیدان ها بدن را از استرس اکسیداتیو محافظت می کنند که می تواند به ساختار سلول آسیب برساند و باعث افزایش سن ، سرطان و بیماری های قلبی شود . فراوان ترین آنتی اکسیدان های فندق به عنوان ترکیبات فنلی شناخته می شوند .
تثبیت شده که فندق به کاهش کلسترول خون و التهاب کمک می کنند ؛ همچنین می توانند برای سلامت قلب و محافظت در برابر سرطان مفید واقع شود . شایان ذکر است که اکثر آنتی اکسیدان های موجود در پوست آجیل متمرکز شده اند . با این حال ، این محتوای آنتی اکسیدان ممکن است پس از فرآیند بو دادن کاهش یابد ؛ بنابراین ، توصیه می شود هسته های کامل و برشته نشده این آجیل را با پوست یا بدون پوست مصرف کنید .
فواید فندق برای سلامت قلب
از دیگر خواص فندق ، کمک به بهبود عملکرد قلب و کاهش ابتلا به بیماری های قلبی می باشد . در فندق ، غلظت بالای آنتی اکسیدان ها و چربی های سالم می تواند پتانسیل آنتی اکسیدانی را افزایش داده و سطح کلسترول را در خون کاهش دهد . در یک مطالعه یک ماهه بر روی 21 نفر با سطح کلسترول بالا ، نشان داد که آنها 18 تا 20٪ کل کالری دریافتی روزانه خود را از فندق مصرف می کردند ؛ همچنین میزان کلسترول ، تری گلیسیرید و کلسترول بد LDL با مصرف این آجیل کاهش می یابد .
آزمایش شوندگان بهبودهایی در سلامت شریان و نشانگرهای التهاب در خون نیز داشتند . تحقیقات همچنین اثرات مشابهی را بر روی سلامت قلب نشان داده اند . به نظر می رسد که محتوای بالای اسیدهای چرب ، فیبر غذایی ، آنتی اکسیدان ها ، پتاسیم و منیزیم در فندق به عادی سازی فشار خون نیز کمک می کنند . به طور کلی ، خوردن 29 تا 69 گرم فندق در روز می تواند برای بهبود پارامترهای سلامت قلب موثر باشد .
خواص فندق در جلوگیری از ابتلا به سرطان
از دیگر خاصیت های این آجیل مغذی ، کمک به بیماران سرطانی بریا درمان ، همچنین کاهش خطر ابتلا به این عارضه می باشد . غلظت بالای فندق از ترکیبات آنتی اکسیدانی ، ویتامین ها و مواد معدنی می تواند برخی از خواص ضد سرطانی را به همراه داشته باشد . در میان مغزهای دیگر مانند اسپند و پسته ، فندق بیشترین غلظت یک دسته از آنتی اکسیدان ها را دارد که به عنوان پروآنتوسیانیدین شناخته می شود . بررسی ها تاکنون نشان داده اند كه پروآنتوسیانیدین ها می توانند به پیشگیری و درمان برخی از انواع سرطان ها كمك كنند و آنها از بدن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کنند .
علاوه بر این ، فندق سرشار از ویتامین E ، آنتی اکسیدان قدرتمند دیگری است که محافظت احتمالی در برابر آسیب سلولی را که می تواند باعث سرطان یا ایجاد آن شود ، دارد . به همین ترتیب ، فندق 87٪ RDI عظیم برای منگنز در یک وعده یک اونس فراهم می کند . منگنز به عملکرد آنزیم های خاصی کمک می کند که می توانند آسیب اکسیداتیو را کاهش دهند ، به دنبال آن خطر سرطان را نیز کاهش دهند . شایان ذکر است که عصاره فندق می تواند در درمان سرطان دهانه رحم ، کبد ، پستان و سرطان روده بزرگ بسیار مناسب باشد ؛ علاوه بر این ، عصاره پوست فندق منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ نیز می شود .
فوايد فندق برای کاهش التهاب
از دیگر خواص فندق که بسیار برای سلامت بدن کاربرد دارد ، کمک به کاهش التهاب در بدن و جلوگیری از آن می باشد . در واقع فندق به دلیل غلظت بالای چربی های سالم با کاهش مارکرهای التهابی در ارتباط است . تحقیقات نشان داده ، پیروی از رژیم غذایی که در آن فندق یافت می شود ، 18 تا 20٪ کالری دریافتی تامین می کند . همچنین برای کاهش قابل توجه التهاب نیز بسیار موثر است . علاوه بر این ، خوردن 60 گرم فندق هر روز به مدت 12 هفته به کاهش مارکرهای التهابی در افراد دارای اضافه وزن و چاقی کمک می کند .
شایان ذکر است که خوردن 40 گرم فندق ممکن است پاسخ التهابی را در افراد سالم کاهش دهد . به طور مشابه ، 50 فرد مبتلا به سندرم متابولیک پس از مصرف 30 گرم ترکیبی از مغزهای خام شامل 15 گرم گردو ، 7 تا 5 گرم بادام و 7 تا 5 گرم فندق به مدت 12 هفته ، در مقایسه با گروه کنترل ، کاهش التهاب را تجربه کردند و بیشتر مطالعات نشانم می دهد ، به منظور کاهش التهاب خوردن فندق به تنهایی کافی نیست ، ، رعایت رژیم غذایی با کالری نیز بسیار مهم است .
سرشاری فندق از مواد مغذی
یکی دیگر از جنبه های خاصیت این مغز ، سرشاری مواد مغذی موجود در آن می باشد . در واقع عالی ترین مود مغذی مفید برای بدن انسان در این آجیل یافت می شود . البته باید توجه داشت که فندق حاوی اسید فیتیک است که این ماده می تواند جذب برخی مواد معدنی مانند آهن و روی را از مغزها مختل کند ؛ همچنین باید دانست که فندق ها اگرچه کالری بالایی دارند اما از نظر چربی های سالم فراوان می باشند . 28 گرم یا حدود 20 هسته کامل فندق سرشار از مواد مغذی فراوان است که در اینجا برخی از آنها را ذکر کرده ایم :
- کالری : 176
- چربی کل : 17 گرم
- پروتئین : 4 تا 2 گرم
- کربوهیدرات : 4 تا 7 گرم
- فیبر : 2 تا 7 گرم
- فیبر غذایی : 2 تا 7 گرم
- ویتامین E : 21٪ از RDI
- تیامین : 12٪ از RDI
- منیزیم : 12٪ از RDI
- مس : 24٪ از RDI
- منگنز : 87٪ از RDI
- مقادیر بالای ویتامین B6 ، فولات ، فسفر ، پتاسیم و روی
- مقدار زیاد اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 9 ، مانند اسید اولئیک
خواص فندق در کاهش قند خون
مغزها مانند بادام و گردو به کاهش سطح قند خون کمک می کنند . اگرچه فراوان نیست اما تحقیقات نشان می دهد که فندق همچنین می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند . ترکیبی از 30 گرم مغز مخلوط شامل 15 گرم گردو ، 7 تا 5 گرم بادام و 7 تا 5 گرم فندق ، برای افرد مبتلا به سندرم متابولیک بسیار کمک کننده است . بعلاوه اسید اولئیک ، که اسید چرب اصلی فندق است ، اثرات مفیدی بر حساسیت انسولین دارد .
یک بررسی دو ماهه نشان داد که رژیم غذایی سرشار از اسید اولئیک به طور قابل توجهی قند خون ناشتا و انسولین را کاهش می دهد و حساسیت به انسولین را افزایش می دهد . به نظر می رسد افرد مبتلا به دیابت نوع 2 که یک رژیم غذایی سرشار از آجیل از جمله فندق را دارند ، این امر می تواند به کاهش قند خون و افزایش حساسیت به انسولین کمک کند .
فواید فندق برای رژیم غذایی
فندق می تواند به عنوان یک میان وعده سالم یا به عنوان یک ماده غذایی در بسیاری از غذاها در رژیم غذایی گنجانده شود . شما می توانید آنها را به صورت خام ، بو داده ، کامل ، برش خورده یا آسیاب شده مصرف کنید و لذت ببرید . مردم فندق های خرد شده و کامل را به جای آسیاب ترجیح می دهند در حالی که بیشترین غلظت آنتی اکسیدان ها در پوست است ، اما در برخی از دستورالعمل ها لازم است که پوست را از بین ببرید .
این کار را می توان با پخت هسته در فر به مدت حدود 10 دقیقه انجام داد ، این کار باعث می شود پوست آن به طور کامل کنده شود . فندق های پوست کنده می توانند برای تهیه آرد مناسب پخت یا کره فندق ، که یک ماده مغذی مفید است ، آسیاب شوند . علاوه بر این ، فندق ها را می توان با شکلات یا ادویه جات مانند دارچین یا کاین ، برای یک درمان شیرین یا تند پوشاند . آنها همچنین مکمل بسیار خوبی برای کیک ها یا شیرینی های بستنی و سایر دسرها هستند . پس مصرف حداقل هفتگی از این مغز مغذی برای سلامت بدن توصیه می شود .
عوارض فندق
فندق نیز مانند سایر مغز ، علاوه بر اینکه خواص چشمگیر زیادی بریا سلامت انسان به همراه دارد ، می تواند مضراتی را نیز برای انسان به همراه داشته باشد . در واقع ، علاوه بر اینکه این مغز که سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین ها ، مواد معدنی ، ترکیبات آنتی اکسیدانی و چربی های سالم است ، می تواند به کاهش سطح چربی خون ، تنظیم فشار خون ، کاهش التهاب و بهبود سطح قند خون و دیگر موارد نیز کمک کند . اما ابید توجه داشت که فندق ممکن است در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد کند و سلامت آنها را به خطر بی اندازد ؛ بنابر این بهتر است در اینچنین مواردی حتما به پزشک مراجعه و با وی مشورت نمود . در مجموع ، فندق منبع عالی و خوشمزه ای از مواد مغذی است که می تواند به راحتی در رژیم غذایی شما گنجانده شود .